duminică, 6 aprilie 2014

În aşteptarea primăverii - cum decorăm balconul ???

   Sezonul cald îşi intră tot mai mult în drepturi. Indiferent că este vorba despre o grădină, de balcon sau chiar de pervazurile casei anotimpurile calde nu le vor ocoli. Câteva sfaturi despre cum să le amenajaţi şi vom spune cum se poate să crească multă verdeaţă pe spaţii atât de mici.

   Balconul reprezintă, în primul rând, pentru cei care locuiesc în mediul urban, o oază de relaxare, un refugiu verde. În mijlocul oraşului undeva la înălţime ne putem relaxa, putem pregăti un grătar sau putem lucra. 
Unui balcon i se poate oferi un aspect colorat cu ajutorul plantelor: tufe micuţe, flori de sezon, dar şi plante medicinale sau legume. Un succes nemaipomenit au roşiile, castraveţii şi dovleceii care pot fi sădiţi în lădiţe cu pământ proaspăt. Pătrunjelul sau busuiocul plantate în ghivece din lut au un aspect deosebit şi o mireasmă aparte. Foarte practice sunt tufişurile în miniatură, deoarece acestea sunt rezistente indiferent de anotimp şi nu necesită atât de multă îngrijire. Pământul trebuie schimbat însă o dată la 2 - 3 ani.

    Acoperişul verde
   Un acoperiş realizat din frunze poate oferi o atmosferă relaxantă şi un joc de lumini foarte atrăgător. Cu ajutorul plantelor urcătoare putem avea parte, într-un an (maxim doi ani), de un acoperiş care să ne protejeze de razele puternice ale soarelui.
    NU EXAGERAŢI CU UDATUL este valabil pentru orice tip de plantă! Rădăcinile permanent ude sau îmbibate în apă pot duce la apariţia ciupercilor, iar acestea se răspândesc în timp scurt peste tot. Este bine ca lădiţele să aibă găuri de scurgere dar şi un strat de drenaj (nisip sau granule din lut), deoarece acesta are grijă ca apa să se scurgă aşa cum trebuie.

    Nu aveti balcon?
   Acesta nu este un motiv sa fiţi trişti. Chiar şi pe margini înguste pot înflori şi creşte podoabe naturale, care să aducă primăvara şi vara în locuinţele noastre. De exemplu, crinii cu tot cu rădăcină aşezaţi într-o vază de sticlă redau un aspect inedit încăperii. De asemenea, pe lângă aceştia sunt foarte potrivite ghivecele din lut cu floricele micuţe şi colorate care decorează pervazul şi "împrăştie" strălucire şi voie bună în jur. În cazul în care aveţi o suprafaţă mai lată se poate aranja un buchet mai mare cu nuanţele unei singure culori: roşu - roz - mov. De asemenea, un buchet de margarete îmbogăţeşte locuinţa atunci când este aşezat în 2-3 vaze în interiorul încăperii.
foto preluată de pe fiftieswedding.com
   Creativitatea - nu trebuie să atingă limite: coji de fructe aşezate într-un bol, petale într-un vas cu apă, borcane, în care a fost mierea, folosite pentru bucheţele mici, sticla de lapte pentru florile cu tulpină lungă... totul este permis!
    Pentru a menţine prospeţimea şi frumuseţea aranjametelor vă propunem câteva soluţii: în apa din vază puteţi strecura o monedă din cupru, acelaşi efect îl are şi o picătura de oţet sau una de lămâie. În cazul lalelelor este foarte simplu: adăugaţi în apă cuburi de gheaţă



Articol preluat de pe : www.incasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu